KAP JE EIGEN KERSTBOOM IN HET KUINDERBOS

za 23 nov 2019, 11:30 UUR

KUINDERBOS- Op zaterdag 7 december 2019 van 9.00 uur tot 15.00 uur  hebt u de mogelijkheid om bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos voor € 8,- uw eigen kerstboom (tot 2 meter lengte (grotere bomen hebben afwijkende prijzen, bel daarvoor met 0527-231706) . 

Zolang de voorraad strekt die dit jaar uit ca. 1000 bomen bestaat  kunt u in het bos een boom uitzoeken en hem daarna zelf omzagen of desgewenst met kluit uit te spitten. Indien nodig helpt de boswachter u graag. Soms worden kerstbomen in de Belgische Ardennen al in oktober gezaagd om te voorkomen dat ze in de sneeuw geoogst moeten worden. Echt vers zijn deze bomen dat niet meer te noemen. Doordat u bij Staatsbosbeheer uw eigen kerstboom mag zagen weet u zeker dat hij vers is en zal dit enorm schelen bij ‘naalduitval’ van de kerstboom. Om op de locatie in het bos te komen waar u de boom kunt uitzoeken volgt u met de auto vanaf de werkschuur van Staatsbosbeheer de aanwijzing op het bord en daarna rode palen. U komt dan vanzelf bij het bosvak waar gezocht en gezaagd kan worden.

NB. Ivm 2e droge zomer op rij zijn niet alle kerstbomen even hard gegroeid. Net als vorig jaar zal er weer een kerstboom transplantatie plaatsvinden en ca 150 bomen uit een ander kerstboomvak op de locatie voor 2019 worden bijgeplaatst

Tevens zijn er zakken hout voor de tuinkachel, aanmaakhout voor de houtkachel en Finse fakkels te koop. Maar ook nestkasten die in eikenbomen  kunnen worden gehangen zodat mezen de eikenprocessierups voor ons gaan bestrijden. De mannen van sheerenloo brengen de fakkels graag met de kruiwagen tot aan uw auto. Zij werken als dagbesteding 4 dagen per week in het bos en helpen bij onderhoud en maken bij slecht weer de fakkels of hakken het kachel- en aanmaakhout.

Dit jaar is er een gezellig kampvuur en wordt er warme chocolademelk en broodjes worst verkocht. De opbrengst van de catering is voor het goede doel. Van de opbrengst van de kerstbomen plant Staatsbosbeheer nieuwe bomen en worden recreatieve voorzieningen onderhouden

Grotere kerstbomen voor winkelcentra, dorps- en buurtpleinen en kerken tot 7 meter zijn te bestellen op 0527-231706. Elke vrijdag in december kun ze na bestelling om 9 uur worden afgehaald bij de Hopweg 21 in Bant, wel minimaal 3 werkdagen vooraf bestellen.

Het Kuinderbos is ook weer hofleverancier voor de kersboom in de 2e kamer. Deze zal gezaagd worden op 4 december 2019. De kerstbomen in het Kuinderbos groeien onder een hoogspanningsleiding die door het bos loopt. Dat is ook de reden waarom Staatsbosbeheer hier kerstbomen plant de bomen mogen hier maximaal 7 meter hoog worden en moeten dan worden verwijderd ivm stroom leverantie aan de provincie Friesland

De werkschuur van Staatsbosbeheer vindt u aan de Hopweg 21 in Bant.
Volg de borden natuurkampeerterrein ‘De Veenkuil’.(Afrit 16 op de A6, richting Luttelgeest. Eerste weg links –Friese pad-  vervolgens tweede weg rechts –Hopweg- na 1 km rechts inrit naar schuur).  Bij de inrit naar de schuur staat in de berm een bord met de tekst ‘kerstbomen zagen’ de pijl wijst u vervolgens de rijrichting.

Afbeelding KAP JE EIGEN KERSTBOOM IN HET KUINDERBOS
facebooktwitteryoutube