Inwoners NOP kunnen een laadpaal aanvragen

zo 31 mei 2020, 08:49 UUR

Emmeloord - Inwoners van Noordoostpolder met een elektrische auto maar zonder oplaadmogelijkheid bij hun woning kunnen een verzoek indienen voor een openbare laadpaal.

Gemeente Noordoostpolder neemt de kosten op zich, omdat ze vindt dat elektrische rijders binnen 250 meter loopafstand van hun huis een openbaar laadpunt moeten kunnen vinden. In Emmeloord en de dorpen zijn nu 5 laadpalen in bedrijf en 12 in voorbereiding.

Inwoners die een laadpunt voor hun elektrische auto willen kunnen dit aanvragen op de website noordoostpolder.nl/laadpalen. Als er een aanvraag binnenkomt gaat de gemeente op zoek naar een geschikte locatie. Daarbij houdt ze rekening met de parkeerdruk, loopafstanden en de ligging van het stroomnet. Plaatsing van de laadpaal duurt 4 tot 6 maanden.

De voorbereiding, de wettelijke bezwaartermijn en de aanleg kosten tijd. Uitvoering en onderhoud gebeurt door MRA-Elektrisch. Dit is een samenwerkingsverband van overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Wie een laadpunt op eigen terrein wil, hoeft dit niet aan te melden of aan te vragen bij de gemeente. Dit kan diegene zelf regelen.


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Inwoners NOP kunnen een laadpaal aanvragen
facebooktwitteryoutube