Inwoners enthousiast over verbouwing Bosbad

za 23 nov 2019, 01:00 UUR

In het voorjaar besprak de gemeenteraad de noodzakelijke renovatie van het Bosbad en de wens van de raad om extra aanpassingen te doen. De gemeente gaat de mogelijkheid van deze renovatie doorrekenen. Daarnaast gaat ze ook het samenvoegen van de huidige kleinere baden tot één nieuw multifunctioneel bad en een nieuw kinderbad doorrekenen. De raad vond het belangrijk om te weten hoe inwoners tegen het Bosbad aankijken. Dat is onderzocht.

In het onderzoek geven 8 op de 10 inwoners aan een voorkeur te hebben voor een uitgebreide renovatie met nieuwbouw. Ze willen vooral een ‘plezier-factor’ toevoegen aan het huidige zwembad. Zoals een verwarmd bad, glijbanen en een gazonweide. Maar ook activiteiten voor de jeugd en een interactief kinderbad vinden mensen belangrijk. Een hogere entree blijkt geen bezwaar.

De gemeenteraad beseft dat de wens om het zwembad te vernieuwen meer kost dan er momenteel beschikbaar is. Daarom is de berekening van de jaarlijkse kosten van groot belang voordat er een definitieve keuze gemaakt zal worden.

Naar verwachting kan de raad in februari 2020 over een voorstel besluiten.

Afbeelding Inwoners enthousiast over verbouwing Bosbad
facebooktwitteryoutube