Inwoners en kerken gewezen op stijgend aantal besmettingen

vr 06 nov 2020, 14:58 UUR

De gemeente Urk gaat inwoners waarschuwen voor het toenemend aantal coronabesmettingen in het dorp en Urkers wijzen op de momenteel geldende beperkende maatregelen. Dat gaat in ieder geval gebeuren via sociale media. De gemeente bekijkt nog of er ook andere kanalen kunnen worden ingezet.

Urk was lange tijd nog een corona-luwe gemeente, maar recent is het aantal geconstateerde besmettingen in het dorp flink toegenomen. Afgelopen week nog waren er 71 positieve testen, ten opzichte van 31 de week ervoor. Het aantal loopt ook sneller op dan in bijvoorbeeld buurgemeente Noordoostpolder.
De gemeente gaat deze week verder de kerken in het dorp per brief wijzen op de toename van het aantal besmettingen. De kerkbesturen wordt gevraagd te overwegen om minder grote groepen bij de diensten toe te laten.

De gemeente denkt dat kerken het de afgelopen tijd wel aandurfden om nog grote groepen toe te laten, juist vanwege het lage aantal besmettingen op Urk. Omdat het aantal besmettingen nu toch oploopt, wordt een beroep gedaan op de kerken om dat besluit te heroverwegen.

Bron: Omroep Flevoland(04-11-2020)
Afbeelding Inwoners en kerken gewezen op stijgend aantal besmettingen
facebooktwitteryoutube