Intratuin bouwt over boerderij heen

zo 18 apr 2021, 10:48 UUR

Emmeloord - De Intratuin aan de Espelerweg in Emmeloord van Joost en Stef Munsterman ondergaat een grote metamorfose. De hele operatie van ver- en nieuwbouw moet aan het einde van het jaar klaar zijn als de grote kerstshow gepresenteerd kan worden.

De vernieuwde Intratuin krijgt ook een vernieuwd horecaplein. Bij alle werkzaamheden is de zaak gewoon geopend voor publiek. In plaats van een keurig geordende winkel waar je via de ooit aangelegde route langs planten en andere tuinartikelen wordt geleid, moet de klant nu genoegen nemen met slechts een klein gedeelte dat nog beschikbaar is.

Vanwege de verbouwing is het overgrote deel van het assortiment verplaatst om ruimte te maken voor shovels en kranen. Het enige dat nog fier overeind staat is de oude boerderij, de centrale plek van de winkel. Heel bijzonder aan de nieuwbouw is dat er óver en óm de boerderij heen wordt gebouwd. De stalen spanten staan al in de grond. De nieuwe ombouw wordt als een glazen stulp over het huis gelegd, een architectonisch hoogstandje.


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding Intratuin bouwt over boerderij heen
facebooktwitteryoutube