Informatieavond nieuwe rotonde centrum

zo 08 mrt 2020, 08:32 UUR

Gemeente Noordoostpolder gaat in Emmeloord een rotonde aanleggen op de kruising Koningin Julianastraat / Pastoor Koopmansplein / Noordzijde. Inwoners zijn van harte welkom op de informatieavond op 16 maart. De gemeente laat dan  zien hoe het er straks uit komt te zien en welke werkzaamheden de komende tijd worden uitgevoerd. De informatieavond is van 18.30 tot 20.30 uur  in kamer 083.

Nadat Onder de Toren in 2018 is aangepakt en de Deel in 2019, start de gemeente in maart met de voorbereidende werkzaamheden voor de rotonde. De herinrichting van de Koningin Julianastraat en de aanleg van een nieuwe rotonde is een belangrijk onderdeel van het centrumplan. De rotonde zorgt voor meer verkeersveiligheid en het verkeer kan beter doorstromen.

De voorbereidende werkzaamheden beginnen op 13 maart met het weghalen van de bomen. De week daarna plaatst de gemeente de omleidingsborden en beginnen de nutsbedrijven met het werk aan kabels en leidingen. Daarna  begint aannemersbedrijf REKO uit Raalte met de aanleg van de rotonde. De gemeente NOP streeft ernaar om de rotonde voor de bouwvak voor het verkeer open te stellen. Na de vakantie worden dan de omliggende gebieden van nieuwe verharding en groen voorzien. In september / oktober wil men het werk gereed hebben. 

Afbeelding Informatieavond nieuwe rotonde centrum
facebooktwitteryoutube