Hulpmiddelencentrum failliet

za 04 apr 2020, 10:44 UUR

Het Hulpmiddelencentrum, hulpmiddelenleverancier in de gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder is failliet. De drie gemeenten zijn hierover vandaag geïnformeerd door de curator. Voor het aanvragen van nieuwe hulpmiddelen kunnen inwoners terecht bij Welzorg.

Wethouder Van Bergen van de gemeente Dronten, wethouder Brouwer van Urk en wethouder Uitdewilligen van Noordoostpolder: “Dit is een bijzonder vervelende situatie in deze tijd. Ook voor de medewerkers van het Hulpmiddelencentrum dat zij in deze onzekere tijd hun baan kwijt zijn. We wensen hun sterkte.
Binnen de gemeenten was al langere tijd onvrede over de dienstverlening van het Hulpmiddelencentrum. Verscheidene gesprekken en verbetertrajecten vanuit de gemeenten met het Hulpmiddelencentrum hebben de dienstverlening niet kunnen verbeteren.
Als gemeenten gaan we alles op alles zetten om de mogelijke overlast voor inwoners zo klein mogelijk te houden. Alle inwoners met een hulpmiddel ontvangen zo snel mogelijk een brief om hen te informeren wat dit voor hen betekent.

Met hulpmiddelenleverancier Welzorg hebben we gelukkig de afspraak kunnen maken dat inwoners die een hulpmiddel nodig hebben, deze nu via Welzorg kunnen ontvangen. Ook gaat Welzorg de achterstand in het verstrekken van hulpmiddelen van het Hulpmiddelencentrum oppakken en wegwerken. Daarnaast dringen we er bij de curator op aan zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de eventuele overname van de uitstaande hulpmiddelen. Eerdere onderhandelingen over de overname van deze middelen tussen het Hulpmiddelencentrum en Welzorg liepen helaas op niets uit. Wanneer reparaties of onderhoudswerkzaamheden van de hulpmiddelen niet kunnen wachten, gaan we samen met de inwoners kijken of we deze kunnen vervangen door een hulpmiddel van Welzorg. Samen zoeken we naar de best mogelijke oplossing voor iedere inwoner.”

De gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder hebben recent gezamenlijk een aanbestedingsprocedure gestart om per 1 januari 2021 te komen tot een nieuwe aanbieder of aanbieders voor Wmo-hulpmiddelen.

Afbeelding Hulpmiddelencentrum failliet
facebooktwitteryoutube