Hette Bouw uit Marknesse is falliet

ma 17 aug 2020, 17:00 UUR

Het Marknesser bouwbedrijf Hette Bouw is failliet. Tientallen huizenkopers in Almere en elders in Flevoland vrezen daardoor voor afbouw van hun nieuwe woningen. Een betrokken projectontwikkelaar zegt te vrezen dat de eigenaar van Hette Bouw, Iede Hette de Lange (33) uit Marknesse, geld voor het Almeerse project heeft weggesluisd naar andere BV’s.

Hette Bouw BV is een in 2014 door Iede Hette de Lange opgericht bouwbedrijf, gevestigd aan de Hamerslag in Marknesse, gemeente Noordoostpolder. Het bedrijf bouwt (vooral in Flevoland) woningen en bedrijfspanden en heeft ook een prefab-poot. De rechtbank Midden-Nederland heeft dinsdag moederbedrijf Hette Bouw BV en Hette Prefab BV failliet verklaard en donderdag ging ook Hette Bouw Almere BV ten onder.

In dat laatste bedrijf waren woningbouwprojecten in de Almeerse wijk Oosterwold ondergebracht. Die projecten lopen echter allesbehalve soepel; kopers, makelaar en ontwikkelaar liggen daar al langer met Hette Bouw in de clinch over bouwtempo en kwaliteit. Niet alle wel opgeleverde woningen zouden aan de bouwvergunning voldoen, berichtte Omroep Flevoland eerder.

De laatste jaarrekeningen van Hette Bouw laten geen enorme verliezen zien. Wel kampte het bedrijf met forse kortlopende schulden. De bij het Almeerse project betrokken ontwikkelaar Ashwin Ramcharan van De Tulp BV zegt in bouwblad Cobouw te vermoeden dat de Marknesser directeur De Lange geld uit Almere heeft weggesluisd naar andere bedrijven. Waar dat vermoeden op gegrond is, vertelt hij niet

De kans is groot dat het waarborgfonds voor de woningbouw, Woningborg, uiteindelijk de kosten voor afbouw van projecten in Almere op zich neemt. Hoe het zit met de kosten voor herstel van eventuele bouwfouten is de vraag.


Bron: De Stentor


Afbeelding Hette Bouw uit Marknesse is falliet
facebooktwitteryoutube