Herfstvakantie in Cultuurbedrijf Noordoostpoler

zo 04 okt 2020, 11:04 UUR

EMMELOORD – De herfstvakantie staat voor de deur. Van zaterdag 10 t/m zondag 18 oktober staan er diverse activiteiten voor kinderen en gezinnen op het programma in Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Theater ’t Voorhuys Emmeloord en Museum Schokland.

KinderKunst workshop ‘En toen…’                                                               6+
Cultuurbedrijf Noordoostpolder
Hoe zag onze polder er in het verleden uit? Waren er ridders en prinsessen? Waren er monsters? Waren er verhalen en legendes over dingen die wij tegenwoordig sprookjes noemen? Tijdens de KinderKunst workshop ‘En toen…’ duiken we in het woeste verleden van onze eigen polder. De workshop wordt gegeven bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder, het Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst, op zaterdag 10 oktober van 11.00 tot 12.15 uur en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De vakantieactiviteit sluit aan bij de Kinderboekenweek met het motto ‘En toen?’. Ga mee op ontdekkingstocht en maak je eigen ‘En toen, lang geleden in de polder…’- tekening met allerlei leuke materialen!
Zaterdag 10 oktober: 11 uur
Meer informatie en aanmelden: www.cultuurbedrijfnop.nl


Hé, wie zit er op de wc?                                                                                 2+ met volwassenen
Theater ’t Voorhuys
Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? ‘Hé, wie zit er op de WC?’ is gebaseerd op het gelijknamige populaire prentenboek van Harmen van Straaten. Een hilarisch klassiek concert voor peuters en kleuters vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk opengaat… Met muziek van Vivaldi, Rameau en Chopin. Na het concert mogen de kinderen zelf spelen op een echte viool of cello.
Woensdag 14 oktober: 11 uur
Meer informatie en kaarten: www.theater-voorhuys.nl


Belle en het Beest, De Musical                                                                      4+ met volwassenen
Theater ’t Voorhuys
Een sprookje komt tot leven in Theater ‘t Voorhuys: Belle en het Beest De Musical. Bettina Holwerda speelt de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Een magische voorstelling voor de hele familie.
Doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd, trek het allermooiste kostuum uit de kast en maak kans op een sprookjespakket. Na afloop van de voorstelling kan het publiek met alle acteurs op de foto tijdens een meet & greet.
Donderdag 15 oktober: 13.30 en 16 uur
Meer informatie en kaarten: www.theater-voorhuys.nl
Museumkidsweek                                                                                           alle leeftijden
Museum Schokland
Tijdens de herfstvakantie, van 10 tot en met 25 oktober, is er van alles te doen in Museum Schokland. Ook dit jaar vindt de Museumkidsweek weer plaats op het voormalige eiland in de Noordoostpolder. Ontdek de vele schatten in de bodem, kruip in de huid van de Schokkers van vroeger en ga op expeditie met de speciale Expeditiekit of Speurtocht.
Tijdens de Museumkidsweek is het museum op alle dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Daarbij is het online of telefonisch reserveren van een kaartje met tijdslot wel verplicht.
Zaterdag 10 t/m zondag 25 oktober: dagelijks van 11 tot 17 uur
Meer informatie en kaarten: www.museumschokland.nl

Afbeelding Herfstvakantie in Cultuurbedrijf Noordoostpoler
facebooktwitteryoutube