Herdenking 75 jaar razzia Noordoostpolder

wo 13 nov 2019, 08:00 UUR

In 2019 is het 75 jaar geleden dat er een grote razzia plaatsvond in de Noordoostpolder.

Deze gebeurtenis wordt herdacht met een lezing van prof. dr. Carla van Baalen, auteur van het boek “Paradijs in oorlogstijd?: Onderduikers in de Noordoostpolder 1942-1945”. Met deze lezing, die plaats zal vinden op donderdagavond 21 november in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, wordt het verhaal verteld van de razzia en van het onderduiken in de net drooggevallen polder.

Nederlands Onderduikers Paradijs
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de Noordoostpolder ook wel bekend als het Nederlands Onderduikers Paradijs. Op 17 november 1944 vond hier echter een grote razzia plaats. Door middel van deze lezing willen Canon de Noordoostpolder, Cultuur Historisch Centrum, Vereniging Vrienden van Schokland en FlevoMeer Bibliotheek aandacht schenken aan de razzia en aan het onderduiken in de polder. Op deze manier willen zij het verhaal van de polder vertellen aan haar inwoners en aan toekomstige generaties.

Over de spreker
Prof. dr. Carla van Baalen is hoogleraar parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en houdt zich onder meer bezig met de geschiedschrijving van de naoorlogse kabinetten. Zij is kenner van de geschiedenis van de Noordoostpolder in de jaren 1940-1945 en promoveerde op “Paradijs in oorlogstijd?: Onderduikers in de Noordoostpolder 1942-1945”.

De lezing wordt georganiseerd op donderdagavond 21 november in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5. De lezing begint om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur en de toegang is vrij.
Afbeelding Herdenking 75 jaar razzia Noordoostpolder
facebooktwitteryoutube