Hans Baltus in The Voice Senior

zo 22 aug 2021, 09:00 UUR

Emmeloord - Hans Baltus, beter bekend als de Joe Cocker van de polder, treedt vrijdagavond 27 augustus aan in The Voice Senior, vanaf 20.00 uur op RTL4.

Het is aan de 71-jarige om tijdens de blind auditions Angela Groothuizen, Frans Bauer, Ilse de Lange of Gerard Joling te verleiden met zijn bluesstem, opdat ze zich in hun draaistoelen naar hem draaien. En of dat gelukt is mag Baltus niet onthullen. ‘Dan moet ik duizenden euro’s betalen. Nee dat is allemaal geheim. Ik heb ervoor getekend om dat niet te vertellen. Ik zou dus zeggen: gewoon kijken allemaal.’

Ook wat hij vrijdag zingt mag hij niet verklappen, maar gelet op zijn bijnaam in de polder, lijkt een nummer van Cocker een appeltje eitje.

Om tot de blind autidion door te dringen zette hij al 700 kandidaten opzij. ‘Er is een hele selectie geweest’, vertelt hij over zijn reizen naar Studio 22 in Hilversum waar de opnames zijn. ‘Het is een flinke poppenkast, met veel interviews met Lieke van Lexmond en Martijn Krabbé en opnames hier en daar, maar wel ontzettend leuk. Dat ik dit op mijn ouwe dag nog meemaak, een hele ervaring.’

Baltus zingt al sinds 1966 en stond als medewerker van woningcorporatie Mercatus daar bekend als de zingende loodgieter. De huurders kregen een gratis concert bij reparaties. Hij zong bij diverse bluesbandjes en stopte ook nogal eens. Hans zat zich wat te vervelen toen hij de oproep voor The Voice Senior voorbij zag komen. Vrijdagavond kijken dus!


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding Hans Baltus in The Voice Senior
facebooktwitteryoutube