Groen licht voor woningbouw op locatie Dokter Jansencentrum

zo 19 apr 2020, 09:35 UUR

Zoals verwacht zette de gemeenteraad dinsdagavond het sein op groen voor woningbouw op de locatie van het Dokter Jansencentrum. Aan een motie van D66 en ONS om daar meer prioriteit te geven aan seniorenwoningen had de politiek op GroenLinks na geen behoefte.

De andere partijen zijn het met wethouder Uitdewilligen eens dat er voor die doelgroep genoeg ruimte is binnen het plan. Ze wijst op de mogelijke bouw van seniorenwoningen en woonvormen voor ouderen. Er zijn bijvoorbeeld gesprekken voor de realisatie van een Knarrenhof.
Wim van Wegen van D66 wees op het belang voor de woningmarkt in de Noordoostpolder. Als ouderen verhuizen naar de nieuwe woonwijk, komen er ook weer huizen vrij voor jongeren en starters. Volgens de wethouder gaat dat ook nu al gebeuren. Ze wijst er ook op dat er ook voor jongeren woonruimte komt op de locatie Dokter Jansencentrum.

Tobias van Dijk van ChristenUnie-SGP zou graag zien dat een deel van het oude ziekenhuis op de een of andere manier terugkeert in het straatbeeld.

Afbeelding Groen licht voor woningbouw op locatie Dokter Jansencentrum
facebooktwitteryoutube