GGD-teststraat in de hens bij avondklokprotesten op Urk

zo 24 jan 2021, 09:42 UUR

Urk - Bij protesten tegen de avondklok is zaterdagavond iets na 21.00 uur de teststraat van de GGD op de Schipperskade in brand gestoken. De politie heeft het haventerrein na tienen schoongeveegd. Enkele demonstranten zijn aangehouden.

Tussen de 100 en 200 auto's en scooters kwamen zaterdagavond een kwartier voor de avondklok al toeterend naar het haventerrein om te protesteren tegen de avondklok en lockdown. Op enkele personenauto's stond de tekst  "Anti Lockdown" geschreven. Om hun protest kracht bij te zetten werd op het haventerrein een vuur gemaakt en werd er vuurwerk afgestoken. Daarbij werd de GGD-coronateststraat die pas geopend werd in brand gestoken.

De politie was aanwezig, maar greep eerst niet in. Rond 21.45 uur kwam de brandweer ter plaatse om het vuur te blussen en even later greep de politie in. Rond 23.00 uur was het haventerrein leeg, maar was het nog wel onrustig in het dorp. 

De GGD Flevoland heeft inmiddels ook gereageerd: “Uiteraard gaat ons dit niet in de koude kleren zitten, we werken als GGD keihard aan de bestrijding van corona. Al onze mensen zetten zich met hart en ziel hiervoor in, en dan is dit een flinke een klap in ons gezicht.”, aldus Cees Verdam directeur publieke gezondheid van GGD Flevoland.

“Het is nu een zaak voor de politie en die laten we haar werk doen. Wat ons te doen staat is bekijken op welke wijze we zo snel mogelijk weer de corona-testen op Urk kunnen hervatten, want dat is onze taak.”


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding GGD-teststraat in de hens bij avondklokprotesten op Urk
facebooktwitteryoutube