GGD Flevoland neemt nieuwe testlocatie op Urk in gebruik

do 07 jan 2021, 15:20 UUR

LELYSTAD – 06/01/2021 Met ingang van 12 januari neemt GGD Flevoland een nieuwe testlocatie in gebruik op Urk. In de haven, op de camperplaatsen aan de Klifweg bij de Burgermeester J.  Schipperskade wordt een portocabin neergezet die zal dienen als testlocatie.

Wethouder Freek Brouwer is blij dat GGD Flevoland voorlopig blijft voorzien in een testlocatie op Urk. “We merken dat het goed is dat er op Urk getest kan worden. De mobiele bus die tijdelijk op Urk is ingezet heeft bewezen dat de Urkers graag van de testgelegenheid gebruik maken.” Hij roept Urkers met klachten dan ook nogmaals op om zich te laten testen. “Het is goed om ons aan de regels proberen te houden, zodat we corona onder controle krijgen. Dus maak een afspraak om je te laten testen als je denkt corona te hebben of wanneer je in aanraking geweest bent met iemand die positief is getest.”

Een afspraak maken voor een coronatest
In eerste instantie kunnen inwoners van Urk en omgeving er op de dinsdagen, donderdagen en op de zaterdagen terecht voor een coronatest. Afhankelijk van de noodzaak kan er op- of afgeschaald worden.
Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken:
•    Online: via www.coronatest.nl.
•    Telefonisch: 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.
Wanneer het rustig is op de testlocatie, is het ook mogelijk om zonder afspraak een test te laten afnemen.

Afbeelding GGD Flevoland neemt nieuwe testlocatie op Urk in gebruik
facebooktwitteryoutube