Gezocht: creatief idee voor aankleding tunnel

wo 18 nov 2020, 15:40 UURVollenhove - In 2021 wordt de fietstunnel onder de Flevoweg in Vollenhove gerenoveerd. „Het lijkt ons als BVVS mooi wanneer de binnenkant van de tunnel voorzien wordt van een pakkende en passende aankleding met een link naar Vollenhove (oud/nieuw)”, laat het bestuur van Belangen Vereniging Vollenhove Stad (BVVS) weten.

Het doel is om de gehele tunnel, dus ook de afwerking van de bestrating, in verband met elkaar te brengen.

De tunnel voert fietsers en wandelaars onder de provinciale weg door als verbinding tussen de Flevoweg en Aan Zee. De tunnel wordt veel gebruikt door mensen die onderweg zijn naar Royal Huisman, het zwembad, de Vlasschuur, de skatebaan of moestuintjes. De binnenkant is momenteel bekliederd met graffiti en dat is veel inwoners al geruime tijd een doorn in het oog. Een al eerder geopperd idee is deze over te schilderen met afbeeldingen die de historie van het Zuiderzeestadje uitbeelden.

De BVVS wil graag in samenspraak met de inwoners tot een ontwerp komen. „Nu weten wij dat Vollenhove veel creatief talent kent! Denk aan de ontwerpen voor het corso en het ontwerp van het kunstwerk bij de binnenhaven. Wie heeft een goed idee en maakt een mooi, passend ontwerp waar de bewoners van Vollenhove, maar ook de toeristen, graag even voor van hun fiets stappen?”, luidt de oproep.

Wil je graag een ontwerp maken, meld je dan aan via Ilonka te Riele (i.te.riele@bvvs.nu) of Klaas de Jonge, (k.de.jonge@bvvs.nu). Je ontvangt dan z.s.m. een pakketje met informatie, waaronder de afmetingen van de tunnel en een tekening van de tunnelwanden.

Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Gezocht: creatief idee voor aankleding tunnel
facebooktwitteryoutube