Gemeenteraad wil een ‘mobiel podium’ in de polder

di 06 jul 2021, 16:00 UUR

Als het aan de gemeenteraad ligt, krijgt de Noordoostpolder een ‘mobiel podium’. Op GroenLinks na schaarde de hele politiek zich maandag achter die wens van Wim van Wegen (D66). Wethouder Haagsma moet nu in samenspraak met het Cultuurbedrijf de mogelijkheden onderzoek en een plan van aanpak schrijven voor het gebruik van het podium.


Zelf ziet Haagsma de nodige haken en ogen aan zo’n gemeentelijk podium dat gebruikt kan worden voor optredens en voorstellingen in Emmeloord en de polderdorpen. Hij wijst erop dat het podium moet worden opgeslagen. Ook moeten gemeentelijke medewerkers het podium opzetten en afbreken. Dat kost tijd en dus geld.


Volgens Wim van Wegen is het mobiele podium een stimulans voor het culturele leven in de Noordoostpolder. Vorig jaar kwam Van Wegen al met een motie voor een vast podium in het centrum van Emmeloord. Haagsma kwam tot de conclusie dat die voorziening er niet in zat. Met een mobiel podium doet D66 nu een nieuwe poging. Samen met Politieke Unie, SP, PvdA en ONS diende hij een motie in, die uiteindelijk alleen niet werd gesteund door GroenLinks.

Afbeelding Gemeenteraad wil een ‘mobiel podium’ in de polder
facebooktwitteryoutube