Gemeente vervangt dienstauto’s voor deelauto’s

zo 06 jun 2021, 08:18 UUR

Gemeente Noordoostpolder gaat elektrische deelauto’s inzetten. Dit na een eerste geslaagde proef met twee deelauto’s van het Netwerk Energieneutraal. Voor de drie dienstauto’s die aan vervanging toe zijn gaat de gemeente geen nieuwe auto’s kopen maar leasen. Deze deelauto’s passen bij het doel om de gemeentelijke organisatie in 2025 energieneutraal te maken.  

Deelauto’s passen bij duurzaamheidsambitie

Anjo Simonse: “Door gebruik te maken van deelauto’s kan de auto efficiënter worden gebruikt. Immers iedereen kan deze auto’s reserveren.Tegelijkertijd bevorderen we hiermee de mobiliteit. Dit is belangrijk omdat we een lage openbaarvervoer dekking hebben.” Het meedoen van de gemeente is een stimulans voor het deelautoproject van het Netwerk Energieneutraal.

Deelauto’s zijn kostenneutraal of goedkoper

Reserveren van een deelauto door medewerkers van de gemeente of inwoners gebeurt via een handige justgo-app. Registraties gebeuren bij de deelautoleverancier. Deze administratie hoeft de gemeente niet meer zelf bij te houden, dat scheelt veel administratief werk. Het concept deelauto is voor de gemeente bovendien financieel aantrekkelijk. Het leasen van deelauto’s ten opzichte van voertuigen in eigen beheer kost evenveel of minder, afhankelijk van verhuur buiten de kantooruren.

Afbeelding Gemeente vervangt dienstauto’s voor deelauto’s
facebooktwitteryoutube