Flevo Boys wint eenvoudig van ASV De Dijk, SV Urk verliest

zo 27 sep 2020, 11:01 UUR

Flevo Boys heeft zaterdagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt tegen ASV De Dijk, er werd gewonnen met 4-0.

Flevo Boys dacht in de vijfde minuut op voorsprong te komen door een doelpunt van Yumé Ramos, maar de grensrechter keurde hem af wegens hands. Na 20 minuten had Flevo Boys het betere van het spel maar tot echte kansen leidde het nog niet. Het was in de beginfase slordig en gehaast aan de bal. Uiteindelijk werd het overwicht toch uitbetaald in een goal van Yander Zandbergen 1-0, op aangeven van Yumé Ramos.

Niet veel later wist aanvoerder Aran Nijboer de bal in het net te werken 2-0. Voorafgaand aan het doelpunt kreeg de keeper van ASV De Dijk de bal in zijn gezicht, en moest niet veel later geblesseerd het veld verlaten.  Vlak voor rust zette Flevo Boys een mooie aanval op. In eerste instantie leek wederom Aran Nijboer te scoren, maar het bleek een eigen doelpunt 3-0. Dit was teven de ruststand.
Flevo Boys niet meer in gevaar gekomen

De tweede helft was een voortzetting van de eerste helft. Flevo Boys kon vrijuit voetballen, en is niet meer in gevaar gekomen. Het publiek zat te wachten op meerdere doelpunten , de kansen waren er ook wel maar Flevo Boys was slordig in de afronding. Uiteindelijk wist invaller Timon Rorije de 4-0 te scoren. Door de overwinning verstevigd  Flevo Boys de koppositie in de hoofdklasse B.

Volgende week is er een uitwedstrijd tegen SC Genemuiden, aanvang 14:30 uur.

Bron: Flevo Boys


SV Urk verliest ook de 2e uitwedstrijd

Ook de tweede uitwedstrijd in de Hoofdklasse B heeft Urk geen punten opgeleverd. In het verre Aalten was AZSV de ploeg van trainer Gert Jan Karsten met 2-1 de baas.

De eerste helft leek het er absoluut niet op dat Urk zonder punten de terugreis zou aanvangen. De Urkers zaten beter in de wedstrijd dan de thuisploeg, scoorden vlak voor rust door Riekelt Jan Brands uit een strafschop, maar hadden eigenlijk met een ruimere voorsprong aan de thee moeten zitten dan een magere 0-1.

Na rust waren de rollen omgedraaid, en moest Urk terug. Al heel snel kreeg het de gelijkmaker om de oren, en even moest het alle zeilen bijzetten om de Aaltenaren van zich af te houden. Naarmate de tijd verstreek kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, en kreeg Urk weer kansen om op voorsprong te komen. Negen minuten voor tijd kreeg AZSV een strafschop vanwege hands. De strafschop werd benut, en dat betekende opnieuw een nederlaag voor Urk.


Bron: SV Urk


Alle uitslagen Hoofdklasse B op zaterdag 26 september:

 AZSV     -     SV Urk     2 - 1
VV Berkum     -     SC Genemuiden     3 - 0
DETO     -     RKAV Volendam     0 - 0
Flevo Boys     -     ASV De Dijk     4 - 0
HZVV     -     VV Buitenpost     3 - 1
NSC Nijkerk     -     VV Noordscheschut     0 - 2


Stand Hoofdklasse B:

1     Flevo Boys     
2     VV Berkum 
3     HZVV       
4     AZSV        
5     RKAV Volendam        
6     AVV Swift             
7     VV Eemdijk          
8     SDC Putten    
9     SC Genemuiden           
10     SV Urk         
11     NSC Nijkerk             
12     VV Buitenpost         
13     VV Noordscheschut      
14     DETO          
15     ONS Sneek     
16     ASV De Dijk


Afbeelding Flevo Boys wint eenvoudig van ASV De Dijk, SV Urk verliest
facebooktwitteryoutube