Flevo Boys en SV Urk verliezen

zo 04 okt 2020, 11:07 UUR

Flevo Boys heeft zaterdag 3 oktober met 5-1 verloren tegen SC Genemuiden
Flevo Boys startte geweldig, binnen een minuut na de aftrap was het Frits Dantuma die opstoomde, zijn schot kon door de keeper van Genemuiden, Patrick Jansen, nog net uit het doel worden gehouden. Daarna braken er 3 minuten aan die de wedstrijd op zijn kop zette.
Eerst was het Kay Velda die in de tweede minuut de 1-0 achter doelman Volken Huisman schoot. Amper bekomen van de schrik was het in de vierde minuut Omar Kavak die de 2-0 op het scorebord zette. Hierbij was er fel verzet van de zijkant omdat de bal over de zijlijn zou zou zijn gegaan.
Genemuiden probeert in de 2e helft direct de druk weer op te voeren en creëert in korte tijd 2 kansen. De eerste kan nog door een verdediger van Flevo Boys worden geblokt, de tweede levert in de 50e minuut de 3-1 door Kai Velda voor Genemuiden op.
In de 57e minuut werd het 4-1 door Arend van de Wetering met een droge schuiver in de rechter beneden hoek en in de 73e minuut brengt Genemuiden via Sijmen Eenkhoorn de stand op 5-1.

De spelers van Flevo Boys bleven op zoek gaan naar een doelpunt en die kwam er ook, echter te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. Na een goede voorzet van rechts was het Yumé Ramos die met een bekeken kopbal keeper Jansen kansloos liet.
Door het verlies van Berkum bij RKAV Volendam (1-0) blijft Flevo Boys koploper in de hoofdklasse B. Het staat nu samen met HZVV op de eerste plaats.


URK – SV Urk heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark de Vormt de wedstrijd tegen SDC Putten met 0-2 verloren.
In een saaie eerste helft waarin weinig gebeurde was het Jordy van Selm die de 0-1 voor de ploeg uit Putten liet aantekenen.
In de tweede helft kwamen de Urkers fanatiek uit de kleedkamer maar konden dit niet lang volhouden. En zo kabbelde de tweede helft voort zonder veel kansen over en weer.
Mauro Franken gooide enkele minuten voor tijd de wedstrijd in het slot door de 0-2 voor Putten aan te tekenen. Met 4 punten uit 5 wedstrijden blijft SV Urk in de onderste regionen van de
Hoofdklasse B

Alle uitslagen Hoofdklasse B zaterdag 03 oktober


VV Buitenpost    -    NSC Nijkerk    1 - 5
ASV De Dijk    -    AVV Swift    0 - 1
VV Eemdijk    -    AZSV    2 - 0
SC Genemuiden    -    Flevo Boys    5 - 2
VV Noordscheschut    -    DETO    1 - 3
ONS Sneek    -    HZVV    0 - 2
SV Urk    -    SDC Putten    0 - 2
RKAV Volendam    -    VV Berkum    1 - 0


Stand Hoofdklasse B zaterdag

1 Flevo Boys                9    AZSV
2 HZVV                        10  NSC Nijkerk
3 VV Berkum               11  DETO
4 RKAV Volendam      12  SV Urk
5 AVV Swift                 13  VV Noordscheschut
6 VV Eemdijk               14  VV Buitenpost
7 SDC Putten                15  ONS Sneek
8 SC Genemuiden         16  ASV De Dijk


Afbeelding Flevo Boys en SV Urk verliezen
facebooktwitteryoutube