Film: "Parasite" bij Filmhuis Emmeloord

zo 05 jan 2020, 09:08 UUR

Een film om te lachen over de armoede in Zuid-Korea. Dat klinkt al bizar, maar Parasite, die op het festival van Cannes glorieus de Gouden Palm won, is veel meer dan dat. Het is ook een spannende thriller, een psychologisch familiedrama en een realistische satire. ‘Een Koreaanse film, toch moet iedereen er heen,’ zei Marc-Marie Huijbregts in De Wereld Draait Door.

Parasite gaat over een arm gezin dat langzamerhand een steeds sterkere band krijgt met een zeer rijke familie in Seoul. Tegelijkertijd probeert het kansarme gezin te ontsnappen aan een miezerig bestaan in een vochtig kelderappartementje.

Het begint met de zoon die een baantje krijgt als bijlesleraar voor de dochter, voor een zeer prettig loon. Dat smaakt naar meer. Hij probeert ook zijn zus, en stilaan zijn ouders binnen te loodsen in het steenrijke huishouden. En dat is nog maar het begin van een rollercoaster van misleiding en verleiding.

Onder dit geslepen rollenspel gaat een diepere waarheid schuil: de wanhoop en het gebrek aan eigenwaarde die gepaard gaan met armoede en werkloosheid. Tegelijkertijd brengt het de kijker vernuftig in de war. Telkens als je denkt te begrijpen hoe het verhaal zal eindigen, neemt het een wending.
Woensdag 8 januari Filmhuis Emmeloord, 20:00 uur (vervroegde aanvangstijd!).


Afbeelding Film: "Parasite" bij Filmhuis Emmeloord
facebooktwitteryoutube