Emmeloorder in finale Topcoach van het Jaar 2020

vr 30 okt 2020, 14:08 UUR

Emmeloord - Emmeloorder Nico Liefting van installatiebedrijf Tolsma Techniek Emmeloord is voorgedragen als Topcoach van het Jaar 2020.

De leerlingenbegeleider doet woensdag 4 november mee aan de finale van TopCoach van het Jaar 2020. Er worden in Utrecht in totaal drie winnaars bekendgemaakt in de categorieën: Opleidingsbedrijf, MKB en Grootbedrijf. De TopCoachverkiezing wordt georganiseerd door Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche.

Liefting begeleidt momenteel tien leerlingen die van het installatievak hun beroep willen maken. Hij werkt met aspirant-installatiemonteurs in de leeftijd van circa 16 tot 20 jaar. Veel van de jongeren onder zijn vleugels worden in een beroepsbegeleidend leerwerktraject (BBL) opgeleid tot monteur in het installatiewerk. De meesten van hen werken tijdens hun opleiding vier dagen bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school.

De Emmeloorder kan zich bogen op ruime ervaring in de installatietechniek. Hij is 44 jaar geleden zelf als leerling bij Tolsma Techniek komen werken. Het begeleiden van leerlingen is de kroon op zijn lange loopbaan binnen het bedrijf. ‘Mijn kennis en ervaring overdragen op nieuwe, jonge collega's is het leukste wat ik tot nog toe binnen dit bedrijf heb mogen doen.’

Praktijkbegeleiders zijn niet alleen leermeesters die vakkennis overdragen. Ze gaan ook een vertrouwensrelatie aan met leerlingen die ze onder hun hoede hebben. Er is in het opleidingstraject veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. ‘Wat ik belangrijk vindt, is dat leerlingen plezier hebben in hun werk’, zegt Liefting daarover. Hij wil zo een veilige omgeving creëren om in te leren. ‘De leerlingen moeten zich veilig voelen om fouten te maken. Dat ze leren, is voor mij het belangrijkste.’

Uit de ruim 700 kandidaten die dit jaar zijn voorgedragen, zijn na een uitgebreide selectieprocedure en bedrijfsbezoeken 21 finalisten gekozen. De drie winnaars van de TopCoach van het Jaar verkiezing 2020 krijgen een beker en een geldprijs van elk 2.500 euro die ze mogen inzetten voor hun begeleidingswerk.


Bon: NDC Mediagroep
Afbeelding Emmeloorder in finale Topcoach van het Jaar 2020
facebooktwitteryoutube