Eerste coronapatiënten aangekomen in Dokter Jansencentrum

zo 29 mrt 2020, 10:12 UUR

Emmeloord - De eerste corona patiënten zijn vrijdag opgenomen op de speciale zorglocatie in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Dit is de eerste ingerichte plek in Flevoland waar corona patiënten geïsoleerd en professioneel kunnen worden verzorgd.

De verpleegafdeling van het voormalig ziekenhuis is bedoeld om mensen met corona op een betrokken en kwalitatieve manier die zorg en verpleging te geven die ze nodig hebben, vertelt Annette Jansen woordvoerder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De patiënten worden verpleegd op de eerste verdieping van het voormalige ziekenhuis door een speciaal zorgteam van ZONL. De afdeling is in eerste instantie ingericht voor 8 patiënten.

'Als er meer patiënten komen dan wordt het verpleegteam ook uitgebreid met mensen van andere zorgorganisaties', aldus Jansen. De corona patiënten die in Emmeloord verpleegd worden zijn te ziek om thuis of in hun zorginstelling te kunnen blijven, maar hebben (nog) geen ziekenhuisindicatie.

Of het zijn patiënten die geen ziekenhuisindicatie meer hebben, maar nog niet terug kunnen naar huis of de zorginstelling. Met deze verpleegafdelingen wil de Veiligheidsregio Flevoland de te verwachten druk in de ziekenhuizen verlagen.

De afdeling op de eerste afdeling van het centrum is compleet geïsoleerd van de rest van het gebouw. Er is een sluis gemaakt waar personeel zich kan omkleden voor de isolatieruimten.  'Er is een eigen ingang, zodat ook de andere functies in het centrum gewoon gebruikt kunnen worden.'

Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Eerste coronapatiënten aangekomen in Dokter Jansencentrum
facebooktwitteryoutube