'Drugsprobleem moet hogere prioriteit krijgen'

vr 06 nov 2020, 14:52 UUR

Urk - De drugsproblemen op Urk zijn groter dan de officiƫle cijfers van de politie laten zien. Dat vinden meerdere gemeenteraadsleden van Urk.

De politiek sprak donderdagavond over het Integraal Veiligheidsbeleid (IVB) Urk, Dronten, Noordoostpolder 2020-2023. De drie gemeenten willen gezamenlijk optrekken om verschillende veiligheidsproblemen, zoals ondermijning, aan te pakken.
In vergelijking met de twee andere gemeenten in het IVB zijn er op Urk opvallend minder overtredingen op het gebied van drugsdealen, bezit en gebruik van drugs. Volgens Hendrik Wakker van de PVV tonen die lage cijfers aan dat er geen grip is op drugs in het dorp en dat de problemen onder de radar blijven. Jelle Jonkers van Hart voor Urk voegde er aan toe dat "de gevoelens onder de bevolking anders zijn dan de cijfers".

Meindert de Boer van de SGP vertelde dat hij gesproken heeft met een bezorgde moeder die wist te vertellen dat er elk weekend een grote dealer in het dorp neerstrijkt. Die geeft verschillende jongeren tien wikkels drugs mee om te verkopen. "De elfde mogen ze voor eigen gebruik houden", zei De Boer. Hij diende een amendement in waarin opgeroepen werd om meer aandacht te besteden aan de problematiek. Dat amendement werd door de gemeenteraad aangenomen.


Bron: Omroep FlevolandAfbeelding 'Drugsprobleem moet hogere prioriteit krijgen'
facebooktwitteryoutube