Dringende oproep aan (oud)zorgmedewerkers: meld je aan als ‘Extra handen’

vr 09 okt 2020, 10:01 UUR

Nu de tweede coronagolf een feit is, wordt de roep om extra zorgpersoneel steeds groter. De aanvragen voor ‘Extra handen’ beginnen toe te nemen, terwijl er minder zorgmedewerkers in het systeem zitten dan tijdens de eerste golf. De oproep is dan ook dringend: als je wil bijspringen, meld je dan aan via www.extrahandenvoordezorg.nl.

Zorgorganisaties, die door corona behoefte hebben aan extra personeel, dienen een aanvraag in bij ‘Extra handen voor de zorg’ via www.extrahandenvoordezorg.nl. Dit systeem brengt vraag en aanbod bij elkaar. Hoe meer medewerkers met volledig ingevulde profielen in het systeem staan, hoe meer matches er direct gemaakt kunnen worden om de druk op de zorginstellingen te verlichten.

Medewerkers worden in overleg geplaatst op een COVID afdeling of nemen het werk van een andere medewerker over. Die medewerker kan dan worden doorgeschoven naar een COVID afdeling. Tijdens de eerste golf zijn 90 ‘Extra handen’ uit Flevoland geplaatst bij verschillende zorginstellingen in Flevoland. Vooral gediplomeerde Verpleegkundigen of Verzorgenden waren en zijn weer hard nodig.

‘Extra handen voor de zorg’ is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, stichting Extra ZorgSamen en het ministerie van VWS. Zowelwerk-CMO Flevoland coördineert de Flevolandse aanmeldingen en aanvragen.

Kijk voor meer informatie op www.extrahandenvoordezorg.nl.

Afbeelding Dringende oproep aan (oud)zorgmedewerkers: meld je aan als ‘Extra handen’
facebooktwitteryoutube