COVID-19: Noorderboog scherpt uit voorzorg maatregelen en richtlijnen

zo 04 okt 2020, 10:40 UUR

Nu het aantal coronabesmettingen stijgt is preventie van groot belang. Noorderboog wil haar cliënten, medewerkers en vrijwilligers extra beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom scherpt Noorderboog de maatregelen en richtlijnen aan. Naast de bestaande richtlijnen, zoals thuis blijven bij koorts en verkoudheidsklachten, handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek, bezoekregistratie en de anderhalve meter afstand in acht nemen, zet Noorderboog preventief mondkapjes in.  

Medewerkers en vrijwilligers dragen vanaf nu een chirurgisch mondneusmasker op het moment dat zij geen anderhalve meter afstand tot de cliënt kunnen houden. Verder zijn bezoekers van de woonzorgcentra en verpleeghuizen verplicht om bij binnenkomst en in de algemene ruimten een mondkapje te dragen. Zij dienen het mondkapje zelf mee te nemen. Bij de bewoner op de kamer mag het mondkapje af, mits de bezoeker de anderhalve meter afstand in acht neemt.

Medewerkers van Noorderboog die de cliënt in de thuissituatie bezoeken, dragen ook een chirurgisch mondneusmasker en hanteren de hygiëne richtlijnen. Deze zorg en behandeling gaat, net als op de dagbegeleiding, gewoon door.

In bepaalde gevallen zal Noorderboog maatregelen op maat invoeren.
Bestuurder Erwin Duits: “We doen er alles aan om besmetting te voorkomen. Per locatie maken we goede afwegingen waarbij wij een balans zoeken tussen kwaliteit van leven en veiligheid.”

Afbeelding COVID-19: Noorderboog scherpt uit voorzorg maatregelen en richtlijnen
facebooktwitteryoutube