Commerciële coronasnelteststraat in Bant

zo 25 okt 2020, 08:50 UUR

BANT – Twee ondernemers uit de polder, Henk Slump en Shafiq Yari, openen een coronasnelteststraat langs de A6 in Bant.

Er wordt gebruik gemaakt van een, door het RIVM goedgekeurde, coronasneltest. De test wordt afgenomen door medewerkers die geschoold zijn door een medisch specialist. Binnen 15 minuten is de uitslag bekend.

'We hebben als ondernemers direct te maken met de gevolgen van het Covid-19 virus en medewerkers die getest moeten worden zijn soms 5 dagen niet inzetbaar. We zijn geïnspireerd door een ondernemer uit het oosten van het land die meerdere teststraten heeft, en sinds kort werken we nauw samen. We merken dat er ook in onze regio veel behoefte is aan een snelle testuitslag dus we hebben het initiatief genomen om vroegtijdig RIVM goedgekeurde testen te kopen', zegt Henk Slump.
Zwolle en Biddinghuizen


De twee ondernemers zijn daarnaast ook druk met de voorbereidingen van het openen van een teststraat in Zwolle en Biddinghuizen. Alles is erop gericht om de mensen vakkundig en zo snel mogelijk te helpen. Via de website sneltestuitslag.nl kunnen mensen met coronaklachten een keuze maken uit de gewenste locatie en het tijdstip. Na het afnemen van de test ontvangt de geteste na 15 minuten digitaal de uitslag.

Bedrijven en instanties kunnen zich ook aanmelden en meerdere testen kopen zodat medewerkers met coronaklachten direct terecht kunnen.

De teststraat in Bant is op werkdagen geopend van 8.00 tot 20:00 uur en op zaterdag tot 16:00 uur. De teststraten in Zwolle en Biddinghuizen openen volgende week de deuren.

www.sneltestuitslag.nl


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Commerciële coronasnelteststraat in Bant
facebooktwitteryoutube