Celstraffen geëist voor steekpartij

za 30 nov 2019, 11:23 UUR

Het OM heeft tegen een 19-jarige man uit Luttelgeest en een 22-jarige man uit Emmeloord celstraffen van vier jaar en anderhalf jaar geëist voor een steekpartij.


Volgens het OM zouden zij op 7 maart hebben geprobeerd om aan de Zwartezeestraat, vlak voor zijn woning, een Emmeloorder te doden. Het slachtoffer zou met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken.


De officier van justitie vindt dat er wél is gestoken en wees de man uit Luttelgeest als hoofdverdachte aan. Tegen hem werd dan ook vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Hij kreeg de straf ook voor een winkeldiefstal in Almere.


De hoofdverdachte ontkent te hebben gestoken. Hij denkt dat de steekwond is ontstaan toen het slachtoffer op de grond viel en dat daar lag misschien wel glas lag. Maar meerdere getuigen hebben verklaard hem hebben zien steken met een mes. Het slachtoffer zelf verklaarde dat ook bij de politie.


De tweede verdachte verklaarde dat hij alleen zijn vriend wilde verdedigen en zou zich min of meer afzijdig van het geweld hebben gehouden. Maar meerdere getuigen denken anders over. Tegen hem werd daarom achttien maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
De aanleiding voor de ruzie zou een meisje zijn geweest dat mogelijk vreemdging met de Luttelgeester, terwijl ze verkering had met het slachtoffer.


Het slachtoffer eist een schadevergoeding van in totaal ruim 3.000 euro. De officier van justitie vindt dat ook niet meer dan terecht. Het slachtoffer moest een week in het ziekenhuis verblijven.


De uitspraak in deze zaak is over twee weken.

Afbeelding Celstraffen geëist voor steekpartij
facebooktwitteryoutube