Cees van den Bos beëdigd als burgemeester van Urk

vr 02 okt 2020, 09:03 UUR

Urk – Cees van den Bos is donderdagmiddag 1 oktober beëdigd als nieuwe burgermeester van Urk. Tijdens een buitengewone raadsvergadering werdt Cees van den Bos beëdigd door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning in Flevoland. Deze raadsvergadering vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Het appje met de woorden ‘Urk staat open’ van zijn echtgenote Willemijn veranderde het leven van wethouder Cees van den Bos Op Schouwen Duiveland. ‘Urk stond op mijn verlanglijstje’, onthulde hij donderdagmiddag kort na zijn installatie als burgemeester van Urk.

‘Waarom hij in de pen klom om een brief te schrijven voor het ambt op Urk, vroegen de mensen om hem heen zich af. ‘Het is zo ver weg, de Urkers zijn zo uitgesproken en je ligt zo goed in Zeeland’, ging hij verder. ‘Iedereen heeft een beeld van Urk maar de waarheid ligt vaak veel genuanceerder. De betrokkenheid van de mensen op Urk trekt me. Die mentaliteit past bij mij. Ik trek van vissersdorp naar vissersdorp, naar een dorp met mensen met een groot sociaal hart, humor en van harde werkers.’


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Cees van den Bos beëdigd als burgemeester van Urk
facebooktwitteryoutube