CDA Urk wil spoeddebat over uitspraken PVV en HvU

di 26 jan 2021, 10:54 UUR

Urk - De fractie van het CDA in de gemeenteraad van Urk wil dinsdag een spoeddebat over uitlatingen van de PVV en Hart voor Urk die een voedingsbron konden zijn voor de onlusten en het in brand steken van de teststraat in het dorp.

Volgens het CDA hebben de raadsfractie van Hart voor Urk en PVV met de strekking van hun schriftelijke vragen over de avondklok en uitingen op sociale media een sfeer gecreëerd, die er niet toe heeft bijgedragen dat de wetten op Urk worden nagekomen. 'Bij het afleggen van de eed hebben raadsleden zich wel daartoe verplicht. Wij vragen daarom vandaag een spoeddebat aan om dit in de gemeenteraad aan de orde te stellen', aldus Hans Crebas.

De PVV stelde in vragen aan het college dat de 'regering haar bevolking niet mag opsluiten' en wilde weten of de gemeente de avondklok op Urk ging handhaven. Collegepartij Hart voor Urk riep burgemeester Cees van den Bos op om die handhaving niet te doen: 'Mocht het zover komen zullen wij u niet controleren of u wel voldoende handhaaft.'

Het CDA vindt deze opmerkingen laakbaar en wil er in de gemeenteraad over debatteren.


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding CDA Urk wil spoeddebat over uitspraken PVV en HvU
facebooktwitteryoutube