CDA: 'Ook traject Kampen Noord - Ramspol meenemen in plaatje veiliger N50'

do 25 feb 2021, 11:52 UUR


Emmeloord - CDA Noordoostpolder wil dat er een kostenraming komt voor een veilige verdubbeling van de N50 van Hattemerbroek tot en met de Ramspolbrug. Daarvoor dient de partij samen met ONS, GL, D66 en VVD maandag een motie in, waarin ze het college oproept dit te bewerkstelligen.

De provincies Overijssel en Flevoland laten slechts een onderzoek uitvoeren naar de kosten van de verdubbeling van de N50 naar 2x2 met ongelijkvloerse kruisingen voor het gedeelte tussen Hattemerbroek en Kampen Zuid. Het gedeelte tussen Kampen Noord en Ramspol wordt niet meegenomen in de kostenraming.

'Wij vinden dat onbegrijpelijk, de N50 houdt niet op bij Kampen', zegt Johan Goos fractievoorzitter van CDA Noordoostpolder. 'Natuurlijk een extra Eilandbrug over de IJssel brengt extra kosten met zich mee maar dat is geen argument om het gedeelte tot aan Ramspol niet mee te nemen in de kostenraming.'

'Maak een totaalplaatje en laat zien aan de inwoners van deze regio welk bedrag gemoeid is met verdubbeling van het hele traject tussen Hattemerbroek en Ramspol. Het is een verkeerd signaal naar de rijksoverheid als we het nu niet meenemen in de kostenraming. Eigenlijk stem je er dan mee in dat het laatste gedeelte nog vele jaren niet naar een 2x2 weg gaat. De provincies en gemeenten van deze regio moeten gezamenlijk voor een volwaardige 2x2 weg gaan', vindt Goos.

Naast de kostenraming wordt in 2021 nog een onderzoek gedaan door een verkeersveiligheidsdeskundige wat betaald wordt door de gemeenten om de verkeersveiligheid op korte termijn te verbeteren van de N50.


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding CDA: 'Ook traject Kampen Noord - Ramspol meenemen in plaatje veiliger N50'
facebooktwitteryoutube