Carrefour meer in wijken en dorpen

zo 25 okt 2020, 08:59 UUR

Emmeloord - Carrefour wil meer aanwezig zijn in de dorpen en wijken en past haar organisatiestructuur daarom aan.

‘Inwoners helpen het leven te leiden dat zij willen is onze missie’, zegt Henrieke Boeve, directeur-bestuurder van Carrefour. Sinds 1 september werkt Carrefour in 4 gebiedsteams én start het met een Welzijnsplein in het Carrefourpand aan het Harmen Visserplein in Emmeloord. De polder is opgedeeld in 4 delen: de noordelijke dorpen, de zuidelijke dorpen en Emmeloord bestaat uit twee delen.

In ieder gebiedsteam werken sociaal werkers vanuit verschillende vakgebieden, zoals samenlevingsopbouw, vrijwilligerswerk, opvoeden/opgroeien, bewegen/leefstijl en individuele vragen. De sociaal werkers zijn veel aanwezig in hun deel van de polder. Zij sluiten goed aan bij de inwoners en kunnen daardoor goed de lokale ideeën en initiatieven ondersteunen en eventuele knelpunten signaleren.
Henrieke Boeve: ‘Door het dragen van nieuwe jassen met het logo van Carrefour zijn onze medewerkers goed herkenbaar en makkelijk te benaderen door inwoners met vragen over het dagelijks leven, die zich zorgen maken of een idee hebben voor hun wijk of dorp. Onze medewerkers denken graag mee zodat de inwoner daarna weer verder kan.’

Ook kunnen inwoners terecht op het Welzijnsplein. Daar wordt de inwoner zoveel mogelijk direct geholpen. Soms wordt een vervolgafspraak gemaakt of een doorverwijzing naar het gebiedsteam of een organisatie met een bepaalde expertise gedaan. Net wat het beste past bij de inwoner en zijn of haar vraag.

Henrieke: ‘Op dit moment zijn onze medewerkers de teams aan het inrichten. Zodra dit klaar is gaan zij de gebieden in om samen met de input van de inwoners en lokale partijen plannen te maken zodat zij zo goed mogelijk aansluiten bij de lokale situatie. Want de visie van Carrefour is: ‘Samen kom je verder’.


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Carrefour meer in wijken en dorpen
facebooktwitteryoutube