Burgemeester Urk uit afschuw over belagen cameraploeg NOS

di 26 jan 2021, 10:50 UUR

Urk - Burgemeester Cees van den Bos van Urk uitte zondagmiddag in een videoboodschap zijn 'afschuw' over een groep Urker jongeren, die een cameraploeg van de NOS met pepperspray heeft bespoten.
Dat gebeurde toen er opnames werden gemaakt van een testlocatie van de GGD, die zaterdagavond in Urk in brand is gestoken door relschoppende jeugd. 'Dit kan niet langer, hier is een grens bereikt', aldus de geschokte burgemeester. De NOS brak de opnames na het incident af.


Na de rellen van zaterdagavond is er extra politiecapaciteit vrijgemaakt om per direct nog strikter te gaan handhaven op het naleven van de avondklok. 'En dat blijft de komende weken zo. Voor volgend weekend worden nog meer en verstrekkender maatregelen genomen', kondigt Van den Bos aan.
 
Sinds zaterdagavond geldt al een noodbevel. 'Negeren van een noodbevel levert een strafblad op en alleen dat is het enige en juiste antwoord op dit gedrag', meent de burgemeester.

Van den Bos liet eerder zondag samen met de politie en het Openbaar Ministerie al weten 'zeer verontwaardigd' te zijn over het in brand steken van de testlocatie van de GGD. 'Een klap in het gezicht van de vele medewerkers die zich elke dag inzetten voor de gezondheid van de inwoners van Urk. Volstrekt onacceptabel’.

Volgens de NOS hinderden zondag twee jongeren de cameraman tijdens opnames van de teststraat die zaterdagavond uitbrandde. 'Er ontstond een woordenwisseling en een worsteling tussen een van de jongeren en de beveiliger. De laatste kreeg een bijtende stof in het gezicht gespoten. De beveiliger is ter plekke behandeld. Voor zover bekend is niemand opgepakt. Er waren tientallen omstanders. De NOS voelde zich genoodzaakt te vertrekken en de opnames voor dit onderwerp op een andere plek te maken, is op Teletekst van de NOS te lezen.

Bron: NDC Mediagroep


Afbeelding Burgemeester Urk uit afschuw over belagen cameraploeg NOS
facebooktwitteryoutube