Burgemeester sluit pand na vondst hennepplantage

zo 08 mrt 2020, 08:40 UUR

Op 27 februari heeft burgemeester Westmaas van gemeente Noordoostpolder een bedrijfspand laten sluiten voor de duur van drie maanden. Dit deed hij nadat de politie daar eerder die maand een in werking zijnde hennepplantage aantrof.

De gemeente Noordoostpolder zet actief in op de aanpak van ondermijnende criminaliteit. ‘Ondermijnende criminaliteit zorgt voor een negatief veiligheidsgevoel bij onze inwoners en ondernemers. Hiervoor is in de gemeente Noordoostpolder geen plek.’, aldus burgemeester Westmaas.

De aanpak van ondermijnende criminaliteit is een verantwoordelijkheid van iedereen. Signalen over vreemde situaties meldt u standaard bij de politie. Daarnaast kunnen sinds kort bij de gemeente
niet-acute vreemde situaties gemeld worden. Dit kan via de e-mail maar ook in een gesprek met een betrokken medewerker. Burgemeester Westmaas: ‘Het zicht krijgen op dit type criminaliteit is één, de aanpak ervan is een tweede. Daarbij kunnen we alle signalen gebruiken die er in de samenleving bekend zijn.’

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten. Dat betekent dat er zonder toestemming niemand in mag en het pand of de woning niet gebruikt kan worden. De burgemeester zet dit middel te allen tijde in, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om het pand niet te sluiten.

Afbeelding Burgemeester sluit pand na vondst hennepplantage
facebooktwitteryoutube