Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst drugslab

za 16 okt 2021, 10:08 UUR

Burgemeester Roger de Groot van de gemeente Noordoostpolder heeft vrijdag een deel van een bedrijfspand in Emmeloord gesloten. De afsluiting gaat zes maanden duren. De Groot deed dit nadat de politie woensdag in het gebouw op bedrijventerrein Nagelerweg een drugslab aantrof.

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs of goederen bedoeld voor de productie ervan worden aangetroffen. De burgemeester zal dit middel altijd inzetten, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

De politie zegt dat een 'professioneel drugslaboratorium' in het gebouw is gevonden, dat was ingericht voor het vervaardigen van synthetische drugs. Dat zijn verdovende middelen zoals XTC. Er werd apparatuur in beslag genomen en ook chemische grondstoffen die nodig zijn bij het maken van de drugs.

Het exploiteren van een drugslaboratorium wordt gezien als een zware vorm van ondermijnende criminaliteit. Volgens De Groot tast het de openbare orde ernstig aan. "Bovendien levert een drugslaboratorium brand- en explosiegevaar op door de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en veelal een gebrekkige elektrische installatie. En dat is niet aanvaardbaar", vindt de burgemeester.


Bron: Omroep Flevoland

Afbeelding Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst drugslab
facebooktwitteryoutube