Brandweer urenlang bezig met containerbrand langs A6 bij Bant

zo 05 jan 2020, 07:13 UUR

Bant - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag urenlang bezig geweest met een containerbrand op parkeerplaats Wellerzand langs de A6 tussen Bant en Lemmer.

Er kwam rook uit een grote container vol met metaalafval op een vrachtwagen. De chauffeur kon de container van zijn truck afzetten en wachtte op de komst van de brandweer, die rond 13:45 uur werden gealarmeerd.

De brandweerlieden maakten een plan van aanpak. Er werd in eerste instantie besloten de container vol water te laten lopen. Echter, omdat het bluswater de container weer uitliep en in het riool terecht kwam, ontstond er een volgend probleem. Het Waterschap meldde dat de regenwaterafvoer in de natuur uitkomt. Daarom werd een kolkenzuiger ingezet en de rest van de putten werden afgedekt. Zo kwam het zeer vervuilde bluswater niet meer in het riool terecht. Hiernaast werd er een kraan geregeld. Zo kon het broeiende metaalafval uit elkaar worden gehaald, worden overgeladen en goed worden geblust.

Rond 17:00 uur kon men met de klus beginnen waarna rond 18:00 uur de temperatuur in de container op goed niveau was gedaald. Hierna konden de hulpdiensten inpakken. Waardoor de broei in het metaalafval kon ontstaan is nog onbekend.
Parkeerplaats afgesloten

Vanwege de bluswerkzaamheden was de parkeerplaats urenlang afgesloten voor het verkeer. Een aantal vrachtwagens moesten doorrijden naar de volgende benzinepomp om aan de rustpauzes te kunnen voldoen.

(Bron: NDC Mediagroep)


Afbeelding Brandweer urenlang bezig met containerbrand langs A6 bij Bant
facebooktwitteryoutube