Brand in container met gevaarlijke stoffen in Emmeloord

zo 18 okt 2020, 09:27 UUR

Emmeloord - De hulpdiensten rukten donderdag 15 oktober rond 17:30 uur met spoed uit voor een brand in een container met gevaarlijke stoffen bij een bedrijf aan de Randweg in Emmeloord.

In een zeecontainer, gevuld met chemisch afval, was een emmer met een gevaarlijke stof zo heet geworden dat het ging roken. Geluk bij een ongeluk: de laatste werknemers stonden op het punt om naar huis te gaan, maar ontdekten toen de rookontwikkeling, waardoor erger werd voorkomen.

De container werd met een heftruck naar buiten gereden, waar de brandweer de container opende. Men doofde vervolgens het beginnende brandje. Uit voorzorg sloot de politie de Randweg tijdelijk in beide richtingen af voor het verkeer.
       

Tijdens het opruimen kreeg de brandweer een nieuwe melding. Heel toevallig, vlak om de hoek. Er werd een schoorsteenbrand gemeld aan de Landbouwkade, wat later de Energieweg bleek te zijn. Een voorbijganger zag zwarte rook op het dak van een vrijstaande woning.

De brandweer was binnen no-time ter plaatse. Na onderzoek bleek het te gaan om loos alarm. De houtkachel was opgestookt, waardoor er veel rook uit de schoorsteen kwam, maar er was geen sprake van brand. De brandweer kon daarom snel weer inpakken.


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Brand in container met gevaarlijke stoffen in Emmeloord
facebooktwitteryoutube