Brand bij MeerZoo Marknesse snel geblust

zo 02 feb 2020, 07:42 UUR

Marknesse - De brandweer heeft vrijdagavond een felle brand op het erf van MeerZoo aan de Steenwijkerweg (N333) tussen Marknesse en Blokzijl snel geblust.

Volgens de brandweer woedde er een korte maar felle brand in een soort schuurtje, die tegen een grote schuur aan stond. De blusgroepen van Marknesse en Vollenhove waren snel ter plaatse. Zij wisten de vlammen te bedwingen en uitbreiding naar de grote schuur, met daarin een onbekend aantal dieren, te voorkomen. De dieren kwamen zo niet in gevaar. De betonnen muur van de grote schuur was wel aangestraald door de hitte maar daar bleef het volgens de brandweer bij.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog onbekend. Ook over de omvang van de schade valt nog niets te zeggen, vertelde de brandweer ter plekke. Voor zover bekend was er geen sprake van dierlijk of persoonlijk letsel.

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark en kinderboerderij maar heeft ook een zorgboerderij. Men heeft tientallen diverse dieren maar richt zich vooral op behoud van zeldzame en minder voorkomende diersoorten. Zo zijn er reptielen en insecten, maar ook (roof)vogels, spinnen, konijnen, eekhoorns en zoogdieren.

Bron: NDC Mediagroep


Afbeelding Brand bij MeerZoo Marknesse snel geblust
facebooktwitteryoutube