BOUWRIJP MAKEN EMMELOORD CENTRUM OOST

zo 27 sep 2020, 10:28 UUR

In oktober start gemeente Noordoostpolder met het bouwrijp maken van de oost- en noordkant van het centrum. Het gebied wordt bouwrijp gemaakt voor wonen en winkelruimte. Het is de aftrap voor de realisatie van mooie projecten die zorgen voor een moderne uitstraling en die de levendigheid van het centrum vergroten. De werkzaamheden duren tot medio 2021. Tijdens het werk is er minder parkeergelegenheid en is het gebied minder toegankelijk.

Bouwrijp maken: aanpassingen voor meer bewoners

Voor de woon- en winkelruimte leggen we een nieuw riool aan. We vervangen gelijk het riool in de Lange Nering Oost. Verder verwijderen we de kabels en leidingen en leggen we nieuwe voorzieningen aan. Omdat er meer mensen komen te wonen plaatsen we extra ondergrondse containers. Helaas moeten we 50 bomen rooien. Deze zijn oud en veelal niet meer gezond. We maken een nieuw groenplan waarbij bomen worden geplant.

Tijdelijk minder parkeergelegenheid
Het bouwrijp maken duurt van oktober tot en met medio 2021. Er is dan minder parkeergelegenheid aan de Lange Nering en de Noordzijde. Op de Paardenmarkt blijven voldoende parkeerplaatsen bereikbaar. Wij proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken. Om de toegang tot de Lange Nering te waarborgen, leggen we een tijdelijke weg aan.Afbeelding BOUWRIJP MAKEN EMMELOORD CENTRUM OOST
facebooktwitteryoutube