Bouw je eigen robot of maak je eigen film

zo 29 nov 2020, 09:22 UUR

BiblioLab Lego WeDo en Stop Motion

Altijd al een robot van Lego willen bouwen of je eigen film willen maken? Doe dan mee met een workshop Lego WeDo of een workshop stop-motion. Omdat de laatste workshop Lego WeDo helaas niet door kon gaan bieden wij woensdag 9 december van 15.00 tot 17.00 uur zowel een workshop Lego WeDo als een workshop stop-motion aan in Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder. Tijdens de workshop Lego WeDo gaan kinderen hun eigen robot bouwen met Lego. Begeleiders van FlevoMeer Bibliotheek helpen de kinderen stap voor stap, zodat de robot uiteindelijk via een computer te bedienen is. Tijdens de workshop stop-motion leer je hoe je eenvoudig je eigen film in elkaar draait.

Stop-motion

De workshop stop-motion begint met een korte uitleg over animatiefilms en een aantal voorbeelden van films. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het kan in een animatiefilm. Een koe die parachute springt, happende scharen die een muntje achterna zitten, een sneeuwpop die tot leven komt, eigenlijk alles! Vervolgens werken de kinderen in groepjes hun eigen ideeën voor een verhaal uit tot een scenario dat ze gebruiken om een stop-motion film te maken op de iPad met behulp van klei, papier, tekeningen of Lego.

Lego WeDo

Met Lego WeDo kunnen kinderen leren programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad.

21- eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.
FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Over Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshops leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.

Kaarten voor de workshops zijn €5,- en te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen per workshop, vol = vol.


Afbeelding Bouw je eigen robot of maak je eigen film
facebooktwitteryoutube