BLIJE BIJBELTENT WEER OP URK

vr 25 jun 2021, 12:00 UUR

URK– Onder het motto ‘Blij met de Bijbel’ strijkt het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) strijkt met zijn rood-blauwe, circusachtige tent van zaterdag 3 tot en met vrijdag 9 juli neer op Urk, aan de Staartweg 14a, 8322 ND.  Elke avond om 20:00 uur en soms overdag zijn er programma’s, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan in gesproken en gezongen woord.


Zaterdagavond begint de campagne met een jeugddienst o.l.v. Henk Visscher. Dinsdagochtend om 10:00 uur is er koffieochtend met Christina Raymakers en woensdagmiddag vanaf 14:30 uur kindermiddag met Marcel en Lidia Zimmer.
Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Bert van Twillert (maandag), Bert Rietberg (dinsdag), Pieter Romkes (woensdag) en Jacques Brunt (donderdag).


Muzikale medewerking: United 4 One (zondag), Jan Durk (maandag), Annelies & The Little Band (dinsdag), Jaenet Weever (woensdag), By His Grace (donderdag) en Wim en Willie Rouw (vrijdag).
De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”


Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”


Het is de zestiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.


Meer informatie: www.bijbelstudie-evanglisatie.nl. Hier is ook het Covid-19 protocol in te zien.

Afbeelding BLIJE BIJBELTENT WEER OP URK
facebooktwitteryoutube