Bewoners enthousiast over ontwerp Zuiderkade

zo 29 nov 2020, 09:29 UUR

Emmeloord - Op 4 november konden bewoners van de Zuiderkade en Aakstraat als eerste de nieuwbouwplannen voor de Zuiderkade (fase 1, nr. 12-35) bekijken. Tijdens een inloop op het kantoor van Mercatus waren de beelden en plattegronden van de nieuw te bouwen appartementen te zien.

De bewoners zijn enorm enthousiast en kunnen niet wachten tot het klaar is! Ze zijn vooral blij met de verschillende soorten appartementen die gebouwd worden. Daarnaast vinden ze het fijn dat de achtertuinen bij de woningen op de begane grond niet meer zo groot worden.

Duurzame wonen en slopen
Naar verwachting start de nieuwbouw van de 1e fase in de zomer van 2021. Duurzame woningen die all electric en energieneutraal zijn, zonnepanelen krijgen en meer isolatie dan het bouwbesluit vraagt. Duurzaamheid is heel belangrijk voor Mercatus. Daar besteden wij veel aandacht aan bij alles wat we doen.

New Horizon is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de daadwerkelijke sloop van fase 1, begin volgend jaar. Daarmee heeft Mercatus een partner die duurzaam sloopt. Als zij naar een gebouw kijken, zien zij wat ze daarvan opnieuw kunnen gebruiken. Zo hebben zij ook de flats aan de Zuiderkade bestudeerd en ze gaan het materiaal van deze flats ‘oogsten’. Een groot deel van het sloopmateriaal bestaat uit beton. New Horizon heeft een methode ontwikkeld waarmee dit beton weer teruggebracht wordt tot zand en grind. Dat betekent dus dat het sloopmateriaal terug wordt gebracht tot de grondstoffen waarmee weer nieuw beton kan worden gemaakt!

Mercatus verdiept zich de komende jaren in nieuwe oplossingen om ervoor te zorgen dat we met alles wat we doen de aarde en onze omgeving zo min mogelijk belasten.

Afbeelding Bewoners enthousiast over ontwerp Zuiderkade
facebooktwitteryoutube