Bestelbus met gestolen aanhanger van de A6 gehaald

zo 11 okt 2020, 10:03 UUR

Bant - De politie heeft dinsdag op de A6 bij Bant een bestelbus van de weg gehaald met valse kentekenplaten en een gestolen aanhanger. De 32-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond 14.40 uur op de A6 ter hoogte van Bant een bestelbus rijden met daarachter een aanhangwagen met steigermateriaal. Bij het checken van het kenteken van de bus bleek dat het kenteken niet op deze bus hoorde. De combinatie werd aan de kant gezet en bij controle van het chassisnummer bleek dat de bus als geƫxporteerd was geregistreerd. De bestuurder verklaarde dat de bus en de aanhangwagen niet van hem, maar van een vriend waren. Wie dat was wilde hij niet zeggen.

Bij controle van de aanhangwagen bleek dat deze met zijn lading afgelopen maandag was gestolen in het Brabantse Rijkevoort. De bestuurder werd aangehouden en de bus en aanhanger in beslag genomen. Na verhoor werd de man weer met op vrije voeten gesteld. Hij blijft verdachte, is de auto met aanhanger kwijt, en krijgt bekeuringen voor het rijden met valse kentekenplaten, onverzekerd rijden en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.


Bron: NDC Mediagroep


Afbeelding Bestelbus met gestolen aanhanger van de A6 gehaald
facebooktwitteryoutube