Aanbieders huishoudelijke ondersteuning

vr 06 nov 2020, 09:58 UUR

Drie organisaties bieden vanaf volgend jaar vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) huishoudelijke ondersteuning aan in Noordoostpolder. De gemeente werkt nu nog met vijf aanbieders, maar aan het einde van dit jaar lopen deze contracten af. Daarom vond er een nieuwe aanbesteding plaats. De aanbieders per 2021 zijn Dokter schoonmaakorganisatie, PGVZ en Tzorg. PGVZ en Tzorg bieden naast schoonmaakondersteuning ook ondersteuning bij regie/zorg over het huishouden. Door de aanbesteding moet een beperkt aantal inwoners voor 1 januari een nieuwe aanbieder kiezen. De gemeente ondersteunt hen de komende periode bij de overgang naar een andere aanbieder.

Wethouder Marian Uitdewilligen: “Doordat de meeste inwoners met huishoudelijke ondersteuning nu al ondersteund worden door de gegunde aanbieders, is er maar een klein aantal inwoners die een nieuwe keuze hoeft te maken. Zij ontvingen afgelopen week al een brief met informatie. Daarnaast nemen wij, waar nodig telefonisch contact op, om hen te ondersteunen bij het maken van hun keuze.”

Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning regelt de gemeente huishoudelijke ondersteuning voor inwoners die dat nodig hebben. Inwoners kunnen dan kiezen voor de diensten van een aanbieder via de gemeente. Of ze kiezen voor een eigen hulp die ze betalen vanuit een persoonsgebonden budget. Voor de huishoudelijke ondersteuning betalen de inwoners een eigen bijdrage per maand.

Meer informatie

Op noordoostpolder.nl staat meer informatie over de aanbieders. Inwoners kunnen natuurlijk ook contact opnemen met de gemeente via T. (0527) 633911 of via sociaalloket@noordoostpolder.nl


Afbeelding Aanbieders huishoudelijke ondersteuning
facebooktwitteryoutube