18 maanden cel geëist tegen een vermeende kinderlokker

zo 21 jun 2020, 08:40 UUR

Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden cel geëist tegen een vermeende kinderlokker uit het Friese Lemmer. De 56-jarige Eric P. zou in 2018 op Urk en op meerdere plekken in Friesland, kinderen tussen de 8 en 12 jaar hebben benaderd. In totaal gaat het om 14 kinderen.
Voor het OM staat vast dat de man in november 2018 een meisje (9) seksuele handelingen bij hem liet verrichten. Dit gebeurde op een carpoolplaats bij Oosterzee. P. stond met zijn bus op de bewuste plek, stelt het OM. De politie hield hem na eerdere incidenten in de gaten en had een zender onder zijn bus geplaatst.
P. zou in de zes maanden daarvoor 13 kinderen vanuit zijn bestelbus hebben aangesproken. Dit gebeurde naast Urk onder meer in Franeker, Balk, Exmorra en Damwoude.

De kinderen hebben dat gedetailleerd verklaard, zegt de officier van justitie. Zij vertelden bij de politie dat de man hen de weg vroeg. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze dat hij geen broek aan had en aan zijn geslachtsdeel zat.
De man ontkent alles. Hij beantwoordde in de rechtbank geen vragen. Zijn advocaat vindt de verklaringen van de kinderen niet eenduidig. Het OM kan geen behandeling eisen omdat er daarvoor geen advies ligt.
P. is niet eerder veroordeeld voor zedendelicten. In 2013 werd een zaak tegen hem geseponeerd. Hij zou toen als leraar aan meisjes hebben gezeten. P. werd ontslagen en verdiende daarna de kost met een poppenkast. Toen zijn voorarrest vorig jaar werd opgeheven, leidde dat tot veel onrust in Lemmer. P. draagt momenteel een enkelband.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

Afbeelding 18 maanden cel geëist tegen een vermeende kinderlokker
facebooktwitteryoutube